2019-09-05 08:24:22• hírek • Bede Emőke

Látványos mentési gyakorlattal és díszszemlével készülnek a Tűzoltók Napjára

Izgalmas napok előtt áll a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség, ugyanis szeptember 13-án Szatmárnémetiben is megünneplik a Tűzoltók napját. Az ünnepség keretében tartott díszszemlén megismerkedhetünk majd a lánglovagok járműveivel, a mentési gyakorlaton pedig kiderült, hogy mennyire operatívan zajlik a mentés a közúti balesetet szenvedett személyek esetében.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint augusztus 30. és szeptember 11. között zajlanak az intézményközi sportversenyek, ahol a játékosok lábteniszben, asztaliteniszben, sakkban, sporthorgászatban és bowlingban mérhetik össze erejüket, a nyerteseknek járó elismeréseket pedig a Tűzoltók Napja alkalmából szervezett ünnepség keretében adják át.


Szeptember 10-én, azaz kedden szervezik meg a Közigazgatási Palotában a nagy hagyománnyal rendelkező lépcsőfutó versenyt, melyre a Fehér, Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros, Szeben és Szatmár megyei tűzoltók mellett magyarországi és ukrajnai bajtársakat is várnak. Szeptember 13-án, pénteken pedig 13 óra 30 perctől az Árpád (V. Lucaciu) utcán, a Román katona szobra előtti téren díszes ünnepségre kerül sor, mely után látványos katonai parádét és látványos mentési gyakorlatokat tartanak. A katasztrófavédelem minden érdeklődőt nagy szeretettel vár az eseményre.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: